Güzlek Deresi Islah Çalışmaları Başladı

Geçtiğimiz günlerde Giresun Valilik meydanında Devlet Su işleri(DSİ) tarafından yatırım programına alınan, 13 yatırımın temel atma töreni ile hayata geçen, Adabük Mahallesi Hacıköy Köyü yerleşim yeri arazilerinden geçen Güzlek Deresi ıslah çalışmalarına hiç zaman kaybetmeden başlandı.

Islah Çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Başkan KARADERE''İlçemiz coğrafi konumu ile ülkemizde bol yağış alan bir bölgede bulunuyor.Yağışların bol olması da özellikle sonbahar mevsiminde  su taşkınlarının ortaya çıkmasına neden oluyor.Güzlek Deresi de ilçemizin büyük mahallelerinden olan Adabük Mahallesi için yıllardır bir tehdit oluşturuyordu.Yaptığımız büyük uğraşlar sonucu Devlet Su İşleri'ne (DSİ) Güzlek Deresi'ni yatırım kapsamına aldırarak ıslah çalışmalarını başlattık.Maliyeti 2.646.546 TL olan ıslah çalışmaları tamamlandığında bölge halkı ve ilçemiz rahat bir nefes alacak.''dedi.

25 Mart 2014 / Okunma: 1574