Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi Hizmete Açıldı.

Hizmete açılan Çavuşlu katı atık bertaraf tesisi şu anki mevcut depolama tesisleri gibi vahşi depolama tesisi değil, çöpü tamamen bertaraf etmeye yani yok etmeye yönelik bir tesis,

İçinde barındırdığı ;

·Bekçi,kantar binası,

·Tekerlek Yıkma Ünitesi,

·İdari Bina,

·Atölye Binası,

·200 Tonluk Su Deposu,

·Fosseptik Tankı,

·Atık Pil Deposu,

·Tesise Özel Trafo ve Jeneratör,

·Ambalaj Atıkları Ayıklama ve Geri Kazanım Tesisi,

·Kompost (Gübreleme) Ünitesi,

Sızıntı suyu arıtma havuzu ve devamında arıtma tesisiyle Türkiye genelinde mevcutta bulunan tesisler içersinde en kapsamlılarından biri olma özelliğine sahip katı atık bertaraf tesisi hizmete açıldı.

İl sınırları içersinde toplanan bütün çöpler belirlenecek olan 2 adet (Giresun Merkez ve Tirebolu)’daki aktarma istasyonunda toplanarak özel yapım kapalı tırlar(semi-treyler) ile çevreye görüntü ve koku kirliliği yaratmayarak içindeki 2 adet 450 litrelik çöp sızıntı suyu deposuna sahip olmasından dolayı çöp suyu sızdırmayacak şekilde taşınacak bu sayede bölgemizdeki çöp sorunu doğaya zarar vermeden ortadan kalkmış olacak.

Program Çevre ve Şehirçilik Bakanı İdris GÜLLÜCE ‘nin konuşmasıyla ardından Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması ve ardından Türkiye Genelinde toplu açılış yapılacak illere canlı bağlantılarla astamonu,Malatya,Balıkesir,Nevşehir,Giresun,Erzurum illerine bağlantı yapılarak açılışlar gerçekleştirildi.

Programa Sayın Valimiz Hasan KARAHAN, Kaymakamımız Osman BİLGİN,Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı A. Mürşit Gürel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, Rektör Yardımcısı Mahir Kadakal, Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın,, Belediye Başkanımız Mustafa KARADERE İlçe Belde ve Belediye Başkanları ve Akparti ilçe Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5 Haziran 2014 / Okunma: 1688