İlçemiz’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı.

Sakarya Meydan Muhaberesinin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanın verilişinin 93. Yıl Dönümünde bir tören düzenlendi. Etkinlikler Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı`na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Kaymakam Osman Bilgin, İlçe Jandarma Komuntanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, İlçe Emniyet Müdürü E.Tayfun Hoşdil,İl Genel Meclis Üyeleri,Daire amirleri, Siyasi Parti yöneticileri ve Gazilerimiz katıldı. Törende günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma ve şiirler okunarak proğram sona erdi.

Gazi Ahmet Ocak yaptığı konuşmada, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna şehit ve gazilerimizin vatan savunması için verdiği mücadeleler, dünya tarihinde gururla övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanları olarak yer almıştır. Bu destanlardan birisi olan Sakarya Zaferinden sonra 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını verdiği günü "Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Bu gün geçmişten günümüze bu topraklara Türk mührünü vuran, vatan sevgisinin sembolü gazilerimize de şükranlarımızı sunduğumuz ayrıcalıklı bir gündür. Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti büyük yurt sevgisi ile yaşamını ülkesine adayan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere birer emanetidir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize yakışan yaşam koşulları sunmak ortak görevimizdir. Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`e Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesi`nin verilişinin 93.yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize, tüm sevdikleriyle beraber, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve esenlik dolu bir ömür diliyorum..’’ şeklinde konuştu. Programın devamında Gaziler gününün anlam ve önemi üzerine şiirler okundu.

19 Eylül 2014 / Okunma: 1053