İlçemiz İçme Suyu Analiz Raporları Temiz Çıktı.

Giresun ve Samsun Halk Sağlık Müdürlükleri işbirliğiyle İlçemizin su analizini yapıldı . İlçemiz su veren depolardan numuneler alan ekipler, sudaki klor, kimyasal ve mikrobiyolojik analizin yapıldığını belirtti. Yapılan tetkiklerde, şebeke sularının temiz olduğu belirtildi..

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bilgin Akkaya "Espiye merkezine ve mahallelerine su veren depolarda aldığımız numuneleri Giresun ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlükleri’ne gönderdik. Halk Sağlığı Laboratuvarlarında gerekli analizleri yapıp, sonuçları bize gönderdi. Her ay periyodik olarak numuneler alınmakta, ondan sonra genel kimyasal, mikrobiyolojik, pestisit, polisit, hidrokarbon ve radyoaktif analiz yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı Giresun Ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan tüm deneyler, tahliller ve analizler sonucunda içme suyumuzun uygun ve temiz olduğu ortaya çıkıyor.İlçemiz suyunun ne kadar temiz olduğunu ve bu hassasiyeti her zaman koruduğumuzu bir kez daha paylaşmak istedik. Yapılan tahlillerin sonuçlarıyla ilgili, kurum ve kuruluşlar bilgilendirilmektedir. Bu tarihe kadar yaptırmış olduğumuz su analizlerinde içme suyu ve şebekesine ait hiçbir uygunsuzluk raporu çıkmamıştır. Espiye Belediyesi olarak insan sağlığının birinci öncelikleri olduğunu ve ilçemizin içme suyunun sürekli ve düzenli olarak kontrollerinin yapıldığının bilinmesini isteriz. Espiyemiz’in içme suyu yapılan tahlillerle bir kez daha temiz çıkmıştır, vatandaşlarımız güvenle içme suyunu kullanabilirler” dedi.

30 Eylül 2014 / Okunma: 1248