Espiye Dernekler Federasyonu Kuruldu.

İstanbul Gebze ve Bursa’da bulunan 28 köy derneğinin öncülüğünü ve kuruculuğunu yaptığı Espiye Dernekler Federasyonu resmen kuruldu. Federasyonun kurucu başkanı Temel Kahveci önceliklerinin eğitim olacağını söyledi.
Espiye Dernekler Federasyonu 22.10.2014 Çarşamba tarihinde kuruldu. Zeytinburnu Öğretmen Evinde kuruluş toplantısını yapıldı, Kuruluş toplantısına Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Meclis Üyeleri Şükrü Kömürcü, Kemal Toraman katıldı.Espiye Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Temel Kahveci, yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmanın imzaların atılmasının ardından resmiyet kazandığını dikkat çekti. Federasyonun derneklerden gelen talep üzerine ve ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Temel Kahveci, federasyon çatısı altında "Eğitim ve kültür", "Sağlık, sosyal ve yardımlaşma", "Gençlik ve spor", "Tanıtım-medya ve halkla ilişkiler" ile "Ekonomik işler komisyonları oluşturulacağını. Eğitime öncelik vereceklerini söyleyen Kahveci, İstanbul ve Bursa’da zeki ve imkanı olmayan çocukların eğitimine katkı sunacaklarını söyledi.

Espiye Belediye Başkanı MustafaKaradere 'Öncelikle bu güzel organizasyonu yapıp bizleri de davet eden herkese çok teşekkür ediyorum.Espiyeliler olarak memleketimizden uzakta,bu organizasyon sayesinde bir araya gelerek hasret giderme fırsatı bulduk. Espiye'yi geliştirmek, güzelleştirmek adına fikir alışverişlerinde bulunduk.Verimli bir toplantı olduğuna inanıyorum,emeği geçen herkese tekrar çok teşekkürlerimi sunuyorum.''dedi.

25 Ekim 2014 / Okunma: 1175