Giresun Çınaraltı Polis Merkezi’ Hizmete Acıldı.

Çınarlar Polis Merkezi Amirliği hizmet binası açılışı Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli tarafından gerçekleştirildi. Açılışla beraber 9 araç ile Martı Timlerini kullanacak olduğu 6 bisiklet te hizmete girdi.

Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, hizmet binası ve diğer çalışmalarla ilgili özet bilgi verdi. Müdür Öztürk, 24 Mayıs 2014 tarihinde başlayan binanın 6 ay gibi bir sürede tamamlandığını belirterek emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Giresun halkının huzur ve güvenliğini sağlamak için geceli gündüzlü çalıştıklarını dile getiren Müdür Öztürk, hizmete giren polis merkezinin Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Giresun’da güzel hizmetlerin olduğunu belirterek sözlerine başlayan Valimiz Sayın Hasan Karahan’da, binaya yer tahsisi yapan belediyeye, yapımında katkısı olan İl Genel Meclisine ve diğer emeği geçenlereteşekkür etti.

Sayın Gümrük ve Ticaret BakanımızNurettin Canikli’de, eskiden yüzü soğuk olan karakollardan şimdi halka güler yüzle hizmet ettiğini belirtti.Son yıllarda ülkemizin savunma sanayinde % 55-60 oranında kendi silahını ürettiğini aktaranBakan Canikli; "Geçmişle kıyaslanamayacak kadar hem emniyet teşkilatımız hem de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz teknolojik imkanlara sahip. Düşünün daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kullandığı piyade tüfeğini bile dışardan almaktaydık. Bu piyade tüfeğini kendimiz yapmaya daha yeni başladık. Bu ülkeyi sürekli dışardan ürünler alarak savunamazsınız. Güvenliğini bu şekilde sağlayamazsınız. İhtiyacınız olduğu anda kullanamazsınız, kullandırtmazlar. Hatta teknolojik imkanlar uzaktan kumandalarla silahları kullanıcılarına karşı çevirebilme imkanı sağlıyor. Hatırlarsanız Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra ülkemize silah ambargosu uygulanmıştı. Bu nedenle özellikle kendi savunma silahlarımızı yapabilmeliyiz. Şuanda bunu yüzde 60’lara varan şekilde yapabilmekteyiz fakat daha işimiz bitmedi. Özgürlüğümüz gerçek anlamda bu şekilde sağlanır . Elbette milletimizin kahramanlığından şüphemiz yok fakat orak, çekiçle de bunu sağlayamazsınız. "şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından polis merkezinin yapımını kısa sürede gerçekleştiren müteahhitHasan Sandal’a teşekkür belgesi Bakan Canikli tarafından verildi.Açılış kurdelesi Bakan Canikli ve protokol üyeleri tarafından kesilerek binanın bölümleri gezildi.

Törene; Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı,İl Jandarma ve GarnizonKomutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy,Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit,Vali Yardımcıları Yüksel Çelik, Barış Demirtaş ve Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdür Uğur Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Murşit Gürel, AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar, önceki dönem milletvekili Ali Temür, bazı kaymakamlar, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere ve bazı belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5 Ocak 2015 / Okunma: 1209