Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli İlçemizde Toplu Acılış ve Temel Atma Törenine Katıldı.

İlçemize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ilçemiz’de yapımı tamamlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Yurt Binası, Belediyemiz tarafından yaptırılan Mezbahane ve Canlı Hayvan Borsası tesislerini, Kaymakamlık tarafından yaptırılan 500 evin anahtarlarını sahiplerine teslim ederek, Polis Amirliği Hizmet Binası ve İmam Hatip Ortaokulu binasının da temelini attı.

Açılışta, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, İlçe Kaymakamımız Osman Bilgin, AK Parti Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Valisi Hasan Karahan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli birer konuşma yaparak hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler.

Belediye Başkanı Mustafa Karadere,Konuşmasında Espiye’nin tarihi bir gün yaşadığını söyledi.” Ektiklerimizi biçmek için bugün burada toplandık” diyen Karadere açılışı yapılacak ve temeli atılacak yerlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Canikli, Espiye ilçesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli yatırımların hizmete girecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Giresun'da, 2002 yılında göreve geldiklerinde yarım kalmış birçok yatırım olduğunu belirten Canikli, geçmişte uzun sürede yapılan yatırımların şimdi ise çok kısa sürede tamamlandığını ve halkın hizmetine açıldığını belirtti.Yapabilecekleri yatırımların sözünü verdiklerini ve onları da hayata geçirdiklerini ifade eden

Bakan Canikli Bir de müjde verdi.

Cezaevinin kesinlikle Espiye ilçesine yapılacağını belirten Bakan Canikli, Gelivera dersinin ıslah edileceğini, Gençlik merkezi ve yüzme havuzu ve Adliye Sarayı binasının yapılacağının müjdesini verdi

Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Barınma Projesi kapsamında konutları yapılan kişilere anahtarları teslim edildi.

Bakan Canikli ve beraberindeki heyet yapımı bitirilen 3 tesis hizmete açılırken,2 tesisinde temeli atıldı.

Tören bitiminde yeni açılan mezbahane ve canlı hayvan borsasınagiden Bakan Canikli ve beraberindekiler, tesisin bölümlerini gezerek bilgi aldılar.

Ardından Espiye Anadolu İmam Hatip LisesiErkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonundaöğrencilerle bir araya gelen Bakan Canikli, öğrencilerle sohbet ederek, kendiöğrencilik yıllarında yaşadıkları olayları ve daha sonraki süreçte karşılaştığı sıkıntıları aktararak,gelecekte iyi bireyler olabilme yolunda öğütler verdi.

Açılış ve temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Valisi Hasan Karahan, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İlçe Kaymakamımız Osman Bilgin, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir,Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kemal Akkaya,İbrahim Yanık, Ak Parti il Başkanı Hasan Ali Tütüncü İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İGM Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri,AK Parti Espiye ilçe Başkanı Ali Küçükaydın, Kadın Kolları Başkanı Ayşenur Önal, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Aktaş, daire amirleri kamu kurum müdürleri sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

9 Mayıs 2015 / Okunma: 1190