19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Çoşkuyla Kutlandı.

İlçemiz de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı, büyük coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.Espiye Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Nevzat Yıldırım ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Tolga Cebeci yaptılar.Gençlik Marşı'nın okunmasının ardından Gençliğin Ata’ya cevabı ve öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu.

Hafta nedeniyle çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Belediye Başkanımız  Mustafa Karadere, Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Espiye Cumhuriyet Savcısı Muhammet Bardan ve Milli Eğitim Bakanlığı Süreli Yayınlar Yazı İşleri Müdürü Eğitimci, şair-yazar Arif Bük tarafından verildi. Halk oyunları, jimnastik,Çotanak Spor Kulübünün  Taekvondo , kız öğrencilerinin gösterileri,solo şarkılar, ve davetlilerin katılımıyla horon ilgiyle izlendi.  İlçe Kaymakamımız Osman Bilgin, Espiye’deki okullara yaptığı yardım ve desteklerden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Süreli Yayınlar Yazı İşleri Müdürü, Eğitimci, şair-yazar Espiyeli Arif Bük’ü tebrik ederek, bu tür desteklerinin devam etmesini istedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Anma törenlerine Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Belediye Başkanı Mustafa Karadere ,Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Espiye Cumhuriyet Savcısı Muhammet Bardan, Emniyet Müdürü E.Tayfun Hoşdil,  Başkan yardımcısı A.Kemal Akkaya,AK Parti İlçe Başkanı Ali Küçükaydın BBP ilçe Başkanı Ömer Anaç,Karadere Tarım Ürünleri  Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadere daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs 2015 / Okunma: 1834