Camilerimizde Ramazan Temizliği Yapılıyor.

Belediyemiz Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle ilçemiz Merkezinde ve Mahallelerimiz’deki camilerin temizliğine başladı. İlçe genelindeki cami ve mescidin genel temizliğinin yanı sıra halıları da temizlenerek Ramazan ayına yetiştirilecek.Camilerin Ramazan ayında yoğun kullanılmasından dolayı daha hijyenik olması gerektiğini belirten Belediye Başkanımız Mustafa Karadere temizlik konusunda bütün taleplerin zamanında karşılanacağını söyledi. Karadere " Rahmetin ve bereketin bol olduğu Ramazan Ayı’nda camilerimiz, mescitlerimiz daha yoğun kullanılacak. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda Ramazan ayını geçirmesini diliyoruz ve ilçemiz genelinde titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Ramazan ayı başlamadan tüm camilerimizin temizlik çalışmaları bitmiş olacak”dedi.

İlçemiz genelindeki camilerin temizliği Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Bünyesi’nde oluşturulan bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Camilerin temizliğinde halılar yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Kapıların ve duvarların da temizliğinin yanı sıra tüm mekânlar elden geçiriliyor.Ekipler, camilerin sık kullanımından dolayı, halılarda oluşan tozların giderilmesi için temizlik çalışmalarını periyodik şekilde sürdürmeyi hedefliyor.

13 Haziran 2015 / Okunma: 938