Başkan Karadere Kurban Pazarı'nı Ziyaret Etti.

Belediye Başkanımız Mustafa Karadere besiciler ile birebir ilgilenerek Kurban Pazarı’nı besilcilerle birlikte dolaştı. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala İlçemiz’de kurbanlıklar canlı hayvan pazarında yerlerini almaya başlamıştı. Besiciler küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını kurban pazarına getirerek Kurbanlıkların alıcılarını bekliyor.

Pazarda hayvan besicileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Karadere, "Kurban cömertlik, dayanışma, yoksulların sevindirilmesi ve bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de Kurban Allah’a, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Bayramlar, Allah’ın biz Müslümanlara lütfettiği birer armağandır. Bayramlar, hakkın, hakikatin, adaletin, iyinin, güzelin, mazlumun, fakirin, açın, kimsesiz ve muhtaçların yanında olma zamanlarıdır. Kurban Bayramı, hac dolayısıyla her türlü günahlardan ve kötülüğün kaynağı olan vasıflardan arınma, eksiklikleri giderme ve her türlü iyiliğin, güzelliğin bilincine erenlerin sevincini paylaşma, onlarla aynı iklimi teneffüs etme zamanıdır. Mübarek Kurban Bayramınızı şimdiden en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

22 Eylül 2015 / Okunma: 1092