Şehidimiz Birkan Gündüz Ebediyete Uğurladık

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesi, memleketi Şebinkarahisar’da son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz’ün ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı naaşıŞebinkarahisar’ın Bayhasan köyüne bağlı Elmaağaç mahallesindeki evindehelallik alınmasının ardından Merkez Hüseyin HüsnüTekışık camiine getirildi. Şehit Uzman Çavuşun naaşı, İl Müftüsü Muhittin Oral’ınöğle namazına müteakip kıldırdığıcenaze namazınınardından Elmaağaç Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Şehidimizin cenaze törenine Vali Hasan Karahan, İlimiz AK Parti Milletvekilleri Sabri Öztürk veCemal Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Müftüsü Muhittin Oral, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, bazı kaymakamlar ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

24 Aralık 2015 / Okunma: 1028