Başkan Karadere Kan Bağışında Bulundu.

Kan bağışının toplumsal bir duyarlılık ve insani bir yaklaşım olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, "Sağlık açısından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın imdadına koşan Kızılay'ımızın rezervinde kan birikimine katkı sağlamak bizimde görevlerimiz arasındadır” dedi.

Türk Kızılay’ın çok ulvi bir görev yaptığını ifade eden Başkan Karadere, " Kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın imdadına koşan Kızılay'ımızın rezervinde kan birikimini artırmak için bizde üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Sağlık açısından bünyemize büyük faydası bulunan kan vermek aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur. Hastanelerde şifa bekleyen hastalarımızın zaman zaman kan ihtiyacı oluyorbu kanıda Kızılay temin ediyor. Kan bulamadığı için hayatını kaybeden binlerce insanımızı düşünüp ona göre hareket etmemiz lazım. Acil kan ihtiyacı durumunda yaşanan ciddi sıkıntılar ve hayati tehlikeli durumları ancak kan bağışıyla bertaraf edebiliriz. Verilecek bir ünite kan bir hayat kurtaracaktır. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bugün başkasının yarın bizim kana ihtiyacımız olabilir,sağlıklı bir bünyeye sahip olan her bireyin kan bağışında bulunması bir gereklilik, zorunluluk olarak görülmeli.Ülke içindeki hizmetlerinin yanısıra ülke dışında meydana gelen olaylarda mazlumların ve ihtiyaç sahibi insanların elinden tutup sağlık hizmeti veren Kızılay’a herkesin sahip çıkması ve bu kuruluşumuzun çalışmalarında yardımcı olması gerekiyor.Espiye Belediyesi olarak kan bağışı yaparak onlara destek veriyoruz. Kızılay’ı bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum " dedi.

1 Şubat 2016 / Okunma: 840