İlçemiz’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı.

Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İlimize gelişinin yıl dönümü bugün ilçemiz Hükümet Konağı önünde yapılan törenlerle kutlandı.Tören; İlçe Kaymakamlığımızın saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Törene Kaymakam Mesut Çoban, İlçe Jandarma Kıdemli Başcavuş Mustafa Ünal, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İnci,Daire amirleri, Siyasi Parti yöneticileri ve Gazilerimiz katıldı. Törende günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma ve şiirler okunarak program sona erdi.

Gazi Ahmet Ocak yaptığı konuşmada, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna şehit ve gazilerimizin vatan savunması için verdiği mücadeleler, dünya tarihinde gururla övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanları olarak yer almıştır. Bu destanlardan birisi olan Sakarya Zaferinden sonra 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını verdiği günü "Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Bu gün geçmişten günümüze bu topraklara Türk mührünü vuran, vatan sevgisinin sembolü gazilerimize de şükranlarımızı sunduğumuz ayrıcalıklı bir gündür. Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti büyük yurt sevgisi ile yaşamını ülkesine adayan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere birer emanetidir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize yakışan yaşam koşulları sunmak ortak görevimizdir. Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`e Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesi`nin verilişinin yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize, tüm sevdikleriyle beraber, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve esenlik dolu bir ömür diliyorum..’’ şeklinde konuştu. Programın devamında Gaziler gününün anlam ve önemi üzerine şiirler okundu.

19 Eylül 2016 / Okunma: 1011