Belediye Başkanımız Mustafa Karadere , Milli Eğitim Müdürü Ahmet Öztürk ve İlçemiz Okul Müdürleriyle Toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere İlçe Milli Eğitim Ahmet Öztürk ve Okul müdürleri katıldı.Eğitim ile ilgili taleplerin öncelikli konular olduğunu belirten Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, ilçe belediye başkanı olarak önceliği eğitime verdiğini açıkladı. Başkan Karadere, "Bize düşen görev, önümüzdeki tüm zorlukları aşıp hedeflere ulaşabilmek için milli ve manevi değerlerine bağlı bilimle barışık ve kendisiyle rekabet edecek insanlardan daha iyi eğitim almış bir gençliği yetiştirmektir. Bunun konuda, okullarımız için ne yapabiliriz, eğitime nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesi ve çabası içindeyiz " dedi. Eğitimin önemine de değinen Başkanımız Mustafa Karadere: "Şahsi kanaatim o dur ki, bir ülkede öğretmenler ve eğitim yöneticileri en müstesna yere sahip değilse oradan aydınlanmadan, kalkınmadan ve ilerlemeden bahsedilemez. Biz âlimin mürekkebinin şehidin kanından üstün tutulduğu bir medeniyetin temsilcileriyiz. Hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru aziz bilip o kaftanı öldükten sonra sandukasının üzerine koydurtan bir geleneğin devamıyız. Espiye’de tüm yaptığımız eğitim yatırımlarında bu hassasiyetten hareket ediyoruz. Çünkü cehaletin kökünü kurutacak olan öğretmenlerimiz, eğitim kurumlarımızdır” şeklinde konuştu. Başkanımızı İlçemizde yapılan başta eğitim olmak üzere belediye hizmetlerinden kısaca söz etti.. Espiye’de yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Karadere, Okulların eksikliklerinin giderilmesi noktasında fiziki manada belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa yaptık yapmayada devam ettiklerini dile getirerek, eğitime gönülden verdikleri hizmetlerden dolayı okul müdürlerine teşekkür etti.

13 Ekim 2016 / Okunma: 1042