18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 102.yıl dönümü olması nedeniyle ilçemizde program düzenlendi.18.03.2017 Cumartesi Saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulması,saygı duruşu,İstiklal Marşı ve günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Şehit Aileleri adına Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir yaptı, konuşmaların ardınan anma töreni,daha sonra 20.03.2017 Pazartesi bu gün Espiye İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda,  öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro Çanakkale Zaferi ile ilgili türküler ve kısa film gösterisi ile devam etti.

Anma programları ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Karadere''Bu gün Türk Milleti'nin bağımsızlık uğruna tarihin en büyük kurtuluş mücadelesini verdiği günün 102.yıl dönümü,bizlerde bu önemli günde şehit verdiğimiz yüz binlerce vatan evladının ruhlarını bir kez daha şad etmek ve şehit ailelerinin acılarını paylaşmak,bir nebze olsun hafifletmek için bu anma programını gerçekleştirdik.Bu vesile ile tekrar Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan binlerce kez razı olsun.''dedi.

20 Mart 2017 / Okunma: 759