Vali Sarıfakıoğulları İlçemiz Kent Ormanında Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde alınacak tedbirlerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Vali Sarıfakıoğulları, 15 Mayıs Salı günü saat 09:30’da Espiye Kent Ormanında basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek, kahvaltının ardından seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.Seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi için seçim öncesi, seçim günü ve akabinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

"AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN ÖZGÜR İRADESİNİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE SANDIĞA YANSIMASI”

24 Haziran’ da hem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini hem de 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin bir arada yapılacağına vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları "Bu seçimlerin, güven ve huzur ortamı içinde gerçekleştirilmesi adına biz kamu görevlileri olarak her türlü tedbirimizi aldık ve alıyoruz. Bu tedbirler paketini sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Burada elbette öncelikle; Anayasa’mız, Seçim Kanunu’muz ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarımız doğrultusunda, seçimin huzur içinde gerçekleştirilmesi adına hepimizin görevleri var. Bu görevleri, bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak aksatmadan harfiyen uygulayacağız ve inşallah huzur içinde bir seçim dönemini daha hep beraber yaşayacağız.
Burada amacımız vatandaşımızın özgür iradesinin sağlıklı bir biçimde sandığa yansıması. Bu konuda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere alınacak olan tedbirlerimiz söz konusu. Seçim öncesi tedbirlerimizi 14 Hazirana kadar olan dönemdeki tedbirler ve 14-24 Haziran arası alınması gereken tedbirler diye ikiye ayırdık. Yine seçim günü alacağımız tedbirler ve seçim sonrası yani oy kullanmanın tamamlandıktan sonraki periyotta torbaların İl-İlçe Seçim Kurullarına teslim edileceği saate kadar olan tedbirler bağlamında değerlendirerek üç kısma ayırdık” açıklamalarında bulundu.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI "BASINIMIZA DÜŞEN FONKSİYONLAR DA VAR”

Samsun ilinde 10 Mayıs Perşembe günü İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen Bölge Seçim Güvenliği Toplantısında alınan kararlar çerçevesinde bütün tedbirlerin en ince ayrıntısına kadar alındığını belirten Vali Sarıfakıoğulları "Seçimlerin güvenli ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi adına basınımıza düşen fonksiyonlar da var. Elbette seçim öncesi, seçim günü ve seçim gününün akabinde provakatif bir takım hareketlere karşı hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşlarımızı galeyana getirecek, her türlü art niyetli girişimlere karşı hepimizin sağduyulu olması gerekiyor. Sizlerin de bizlere verdiğiniz ve vereceğiniz desteklerden ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek, seçimlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesi için basın mensuplarına da önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.Seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesi için önceki yıllarda gerçekleştirilen seçimlerinde değerlendirilmesinin yapıldığını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları "Çok şükür önceki seçimlerin risk haritasını çıkardığımızda herhangi bir olumsuz önemli durum olmadığını müşahede ettik. İnşallah bu seçim döneminde de aynı huzur ve güven ortamında seçimleri gerçekleştireceğimize inancımız tam. Bunun için her türlü güvenlik önlemini alıyoruz” dedi.

Topladıya İlçemiz Kaymakamı Yusuf Akın,Belediye Başkanımız Mustafa Karadere’de eşlik ettiler.

17 Mayıs 2018 / Okunma: 55

Nöbetçi Eczane