Espiye'de 15 Temmuz Şehitleri Anması 15 Temmuz Darbe Girişiminin 2. Yıl dönümü sebebiyle Kaymakamlık ve Espiye Belediyesi, Hükümet Konağı önünde Tören düzenledi.

Hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anan Başkan Mustafa KARADERE, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, varlığının, birliğinin ve dirliğinin ilelebet yaşaması adına devletin büyüklüğünün devletin kudretinin önüne hiçbir güç hiçbir akıl geçmemelidir.” şeklinde konuştu. Espiye Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünü gerçekleştirdiği programla andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan anma programına Espiye Belediye Başkanı Mustafa KARADERE’nin yanı sıra,Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir,Espiye Kaymakam Vekili Hasan UGUZ,Daire Amirleri Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri,İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Devletin büyüklüğüne herkesin el birliğiyle katkı sunması gerekir” Konuşmasında birlik ve berabirliğin önemine vurgu yapan Espiye Belediye Başkanı Mustafa KARADERE, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, varlığının, birliğinin ve dirliğinin ilelebet yaşaması adına devletin büyüklüğünün devletin kudretinin önüne hiçbir güç hiçbir akıl geçmemelidir. Bu yönüyle yaşanan ve yaşatılan talihsizliklerin önüne geçmek adına devletin büyüklüğüne her zaman, her yöneticinin ve herkesin el birliğiyle katkı sunması gerekir. Bu ülkenin kuruluş anındaki en önemli yönetim felsefesi ve unsuru, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” kavramı ancak böyle vücut bulabilir. Ülkemizin bu ve buna benzer tehditleri yaşamaması adına hepimizin akıldan ve bilimden yana nesiller yetiştirmesi gerekir. Başı dik, alnı açık, bayrağına milletine ve devletine saygı duyan bir neslin yetişmesi için de hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Bu hain darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor kendilerini minnetle ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu. "Milletimiz yeryüzünde var olduğu günden beri bağımsızlık timsali olmuştur” dedi.

Kur’an tilavetiyle devam eden anma töreni, 00:13'de selaların okunmasıyla son buldu.

16 Temmuz 2018 / Okunma: 162

Nöbetçi Eczane