21. Karaovacık Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Çoşkuyla Gerçekleşti.

Espiye ilçesine bağlı Karaovacık yaylasında düzenlenen 21. Karaovacık Otçugöçü Yayla şenliği çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı. Şenliğe Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk,Ak Parti İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu,Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Soğukpınar Belde belediye başkanı Özcan Özdemir, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener,Ak Parti İlçe Başkanı Ali Küçükaydın,Beledie Meclis Üyeleri,İl Genel Meclis Üyeleri,Dernek başkanları siyasi parti ilçe başkanları Encümen üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Espiye belediye başkanı Mustafa Karadere şenlikte yaptığı konuşmada, "Karaovacık yaylasının yöre kültürü açısından büyük önemi bulunduğunu belirtti. Şenlik gurbette yaşayan Giresunlular ile yöre halkının kaynaşmasına vesile oluyor” dedi.

Binlerce Espiyeli ,özellikle Gurbetçi bölgesinden yüzlerce millet şenliğe akın etti. Gurbette ki sıcak havalardan bunalan Espiyeliler, yaylaya çıkarak hem şehrin sıcağından kurtuldular hem de yöresel şenlikte buluşmanın sevincini yaşadılar.21 Karaovacık Otçu Göçü Yayla Şenliği, mahalli sanatçıların konserleri ile sona erdi.

23 Temmuz 2018 / Okunma: 205

Nöbetçi Eczane