ESPİYE KÜLTÜR SANAT VE PİDE FESTİVALİMİZ COŞTURDU

Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Yanık,Soğukpınar belde belediye Başkanı Özcan Özdemir, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Akkaya,AK Parti Teşkilat Başkanı Coşkun Nakışoğlu,AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şenay Doma,Espiye Emniyet Müdürü Ramus Öztürk,Espiye İl Genel meclisi üyeleri Mehmet Dursun, Hayrettin Öztürk, Kubilay Elevli,Ziraat odası Başkanı Raif Uçar,Esnaf Odası Başkanı Salih Yanık,İstanbul Espiye Derneği Başkanı Temel Kahveci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanımız Erol Karadere, şenlik alanında yaptığı konuşmada; Kültür Sanat ve Pide festivalini geleneksel hale getirdiklerini bu yıl da festivalin 5.sini düzenliyoruz, bu geleneği bozmadık dedi. Başkan Karadere,''Espiye Kültür Sanat ve Pide Festivali, sosyal, kültürel ve sanatsal unsurları içine alan çok önemli bir etkinliktir. Espiye belediyesi olarak vizyonumuz gereği Espiye'yi yöremizde ve dünyada tanıtmayı amaçlıyoruz. Tarihimizi ve lezzetli pidemizi dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz” dedi. Yaklaşık 15 gün sonra bölgede fındık hasadının başlayacağını ifade eden, Karadere, ''Yaklaşan fındık hasadı öncesinde vatandaşlarımıza eğlenmeleri ve stres atmaları için bu festivali düzenledik. Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu. Kaymakam Mitat Gözen’de yaptığı konuşmada, Espiye Kültür Sanat ve Pide Festivali'nin, sosyal, kültürel ve sanatsal unsurları içine alan çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi'de Sel felaketinde ölenlere Allah'tan rahmet dileyerek,selden zarar görenlere her türlü yardımın yapılacağını belirterek,Festivalin düzenlenmesinde bu halkın buraya toplanmasına ,böyle bir etkinliğin görkemli bir şekilde yapılmasında emeği gecenlere teşekkür etti. Ünlü Komedi ustası Okan Karacan’ın sunduğu, Festivalde Pide yeme yarışması yapıldı. Yarışmaya 10 kişi katıldı. Yarışmayı gecen yılın biricisi olan Ethem Küsülü kazandı. Küsülüye belediye başkanı Karadere altın hediye etti. Yöresel şive konuşması ve Yeşilköy Horun ekibi gösteri yaptı.Festival de Dünya Kravat bağlama şampiyonu Eynesilli Sebahattin Kara da gösteri yaptı. Festival, Karadenizli yerel sanatçıların Ahmet Olgun, Erdoğan Erol, Elifce, Yılmaz Turan, Hüseyin Bıçak, Mehmet Ay, Esma Güzel, Şerif Pir, İbrahim Gürpınar, ve Kemal Şenpınar’ın söylediği türküleri dinleyen vatandaşlar, Kıraç ile coştular. Yağmur’a rağmen vatandaşlar Festivale büyük ilgi gösterdiler.

25 Temmuz 2011 / Okunma: 3120