İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Törende,saygı duruşu ,İstiklal marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş yaptı. Durmuş, "2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının kazasız ve belasız bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Bu gün 3 sevinci birden yaşıyoruz.İlköğretim haftası,19 Eylül Gaziler günü ve İlköğretim haftası.Espiye’de 6 bin öğrenci ve 600 öğretmen ile yeni eğitim ve öğretime başlıyoruz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de Espiye'nin eğitim ve öğretimde başarılı olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Espiye Kaymakamı Mitat Gözen,de yaptığı konuşmada ” “ En önemli önceliğimiz olan eğitimde düşük ve durağan olan başarı trendimizi son iki yılda artarak yükselen bir görünüme kavuşturduk. Bu, idarecilerimizin öğretmenlerimizin,öğrencilerimizin ve velilerimizin başarısıdır. Bu vesileyle eğitim ordumuza teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı ve daha başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Başarı için tüm imkanlarımızla eğitime her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” diyerek yılın ilk dersi olarak okulun Atatürk Büstündeki Atatürk’e ait “ Ülkesini en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü öğrencilere açıklayarak paylaştı. Törende öğrenciler çeşitli şiirler okudular.8.sınıf öğrencileri,1.sınıf öğrencilerine “Hoş Geldiniz” çiceği sundular.Halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.Okul öğretincileri tarafından Kaymakam Gözen’e,Garnizon Komutanı Şahin’e ve Başkan Karadere’ye çiçek verdiler.İlköğretim haftası nedeniyle Başkan Karadere'ye Atatük İlköğretim Okulu öğretmeni Ahmet Gedik ve öğrenciler Mustafa Emir Ukuş,Burcu Demirel makamında ziyaret ettiler.Öğrencilerle birlikte sohbet eden Başkan Karadere okul hayatında başarılarının devamını diledi,öğrencilere hediyeler ikram etti.

20 Eylül 2011 / Okunma: 1813