2012 BELEDİYE BÜTÇESİ BELİRLENDİ

yaptığı açıklamada, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmenliği gereğince hazırlanan 2012 yılı Espiye Belediyesi tahmini bütçesinin 2011 yılına oranla yüzde 79 artışla 15.000.000.00-TL olarak belirlendiğini söyledi. Espiye Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısında 2012 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğünü belirten Karadere, şöyle devam etti:''Espiye Belediye meclisimizce 2012 yılı bütçesi Aralık ayı meclis toplantımızda gelir ve gider tablolarıyla birlikte görüşülerek, 15.000.000.00-TL olması kararlaştırıldı. 2012 yılı bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 79 arttırıldı. Bütçe hazırlanırken, gelir-gider dengesini iyi hesaplayarak belediye birimlerinden gelen yatırım isteklerine göre bütçe oluşturuluyor. Bu da bize yıl sonunda tahmini bütçemiz ile gerçekleşen bütçenin denk olmasını sağlıyor.'' Espiye Belediyesinin 2012 yılı bütçesinin geçen yıllarda olduğu gibi yüzde 20'lik bir bölümünü yatırım giderlerinin oluşturduğuna değinen Karadere, personel giderlerinin ise bütçenin yaklaşık yüzde 30'nu oluşturduğunu, yüzde 50’sinin ise diğer giderlere ayrıldığını sözlerine ekledi. 2012 yılı bütçesi ile büyük bir başarıya imza atacaklarını belirten Belediye Başkanı Erol Karadere, belirlenen bütçeyle Espiye ilçesinin daha da büyüyeceğini söyledi.2011 yılı Belediye bütçesini daha çok verimli ve tutumlu kullanarak birçok hizmete imza atmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Karadere, “Espiyeli hemşerilerimize istenen düzeyde kaliteli, hızlı ve aynı zamanda ekonomi ölçülerine uygun, kesintisiz hizmet üreten ve insanı ön plana çıkaran bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. 2012 yılı bütçesinin başarıyla uygulanması ve hedeflere ulaşması da belediyemizin tüm unsurlarının katılımcılığı, katkıları ve işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Şehrimize belediyemize hayırlı olsun” dedi.

28 Aralık 2011 / Okunma: 1385