İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Programda, Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından Necmettin Küçük tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtası okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliğine katılanlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Kaymakam Gözen burada yaptığı konuşmada, etkinliğin milli ve manevi öneminin olduğunu belirterek ,''Çanakkale'deki ruh Kurtuluş Savaşı'nı vererek bağımsızlığa erişen bir ruhtur. Bu ruhla yüz binlerce şehidin kanı ile ıslanan bu toprakları vatan yapışımızdır.Çanakkale evladını vatana kınalar yakarak kurban gibi hazırlayan anaların İbrahimleşen vatan yoluna baş koyan babaların zaferidir'' dedi.Din görevlileri Ömer Çınar, Engin Narin, Necati Yaşar ve Süleyman Şimşek’in Kuranı Kerim tilavetinin ardından, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Çanakkale şehitleri şiirini okudu. İl Müftüsü Necati Akkuş’da din görevlileri tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı.Espiye Müftülüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliğine (Kuranı Kerim ve Hatim Duasına) ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

21 Mart 2012 / Okunma: 1870