KARAOVACIK YAYLASI'NDA "ŞEHİT ve GAZİLERİ ANMA GÜNÜ" DÜZENLENDİ

4.sü düzenlenen Şehit ve Gazileri Anma Günü’ne,Espiye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Soğukpınar belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir, AK Parti Espiye ilçe Başkanı Ali Kemal Akkaya, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Ateşyürek, Giresun İl Müftü Yardımcısı Muhammet Çınar, Espiye Müftüsü Mehmet Yazıcı, Tirebolu Müftüsü Hilmi Yılmaz, Güce Müftüsü İdris Başkıran, Bulancak Müftüsü Şaban Sadan, Emekli Müftü Mehmet Bal, Din Görevlileri derneği başkanı Mehmet Şahan, gazeteci İsmail Kahraman, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Programda, , Emekli Müftü Mehmet Bal, Espiye Müftüsü Mehmet Yazıcı, Tirebolu Müftüsü Hilmi Yılmaz, Giresun İl Müftü Yardımcısı Muhammet Çınar, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Ateşyürek birer konuma yaptılar. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Ateşyürek, Bu gün sahip olduğumuz her şeyi şehit olan dedelerimize borçlu olduğumuzu, şehitlerin unutulmaması gerektiğini belirtti. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Ateşyürek, yaptığı konuşmada:” Allah katında en yüce mertebe şehitlik mertebesidir. Şehitlere ismini Allah vermiştir. Şehitler Allahın özel misafirleridir. Şehitlik dünyada ulaşılabilecek ey yüksek mertebedir. Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı önemli vazifemiz olduğunu bilmeliyiz. Bütün şehitlerimize Allah’ tan rahmet ” diliyoruz” dedi. Şehit ve gaziler için okunan programa Karaovacık ve civar obalarda bulunan vatandaşlar ve bayanlar büyük ilgi gösterdiler. Misafirlere Dernek tarafından hazırlanan etli pilav ve ayran ikram edildi. Espiye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Karaovacık Dernek Başkanı Cafer Bal ve Başkan yardımcısı Mehmet Şahan, Karaovacık Cami İmam Hatibi Murat Kuş, Şehit ve Gazileri anma gününe katılan, Remzi Ateşyürek’e, il Müftü yardımcısına, ilçe müftülerine ve büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ettiler.

1 Temmuz 2012 / Okunma: 2045