Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Espiye Halk Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen açılışa Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye Kaymakamı Osman Bilgin,  Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Öztürk, İl genel Meclis üyeleri Mehmet Dursun, Hayrettin Öztürk, Okul Müdürleri, daire amirleri, Siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

Belge töreninde Halk Eğitim halk oyunları ekibi gösterisi beğeni topladı.

Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, yaptığı konuşmada, herkes bu merkez den yararlanmalı. Kadınlarımızı her alanda destekliyoruz. Özellikle kadınları toplumun her kademesinde, toplum için yürütülen her çalışmaya dahil etmek zorunda olduklarını belirterek, ''Toplumumuzun en önemli parçası olan kadınlarımız öncelikle anne olarak toplumun geleceği olan çocukları yetiştiriyorlar'' dedi.

Bilgin, hayat boyu eğitime önem vermeliyiz. Espiye’de Eğitim seviyesinin yükseltilmesi için çalışıyoruz. Yeni dönemde daha fazla kurs açma daha fazla kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğümüzce açılacak olan kurslarımıza halkımızdan daha fazla katılım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Türkyılmaz ise yıl içersin de 209 adet değişik kurs açtıklarını, bu kurslara yaklaşık 3 bin 200 kursiyerin katıldığını, vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmek ve bireylerin özgüvenlerini ve gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sosyal ve kültürel kurslar, iş sahibi olabilmeleri ve meslek edinebilmeleri için mesleki ve teknik kurslar ile okuma yazma bilmeyenlere yönelik okuma yazma kursları açtıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslarda başarılı olan kursiyerle belgeleri verilerek serginin açılışı yapıldı. Yıl içerisinde yapılan bir birinden güzel el işleri göz nuru el emekleri sergilendi.

24 Mayıs 2013 / Okunma: 1740