15.Geleneksel Karaovacık Yayla Şenliği Yapıldı

Espiye Karaovacık otçu göçü yayla şenliği büyük coşku ve katılımla gerçekleşti. Güneşli bir Pazar günü gerçekleşen şenliğe, Espiye Belediye Başkanı                 Erol Karadere, Başkan yardımcıları İbrahim Yanık, Ersin Bahadır,  Kaymakam Osman Bilgin, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Güce Belediye Başkanı Osman Karabatak, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Garnizon Komutan vekili Jandarma B.ÇVŞ. Ahmet Yalcınkaya, AKP İlçe Başkanı Ali Kemal Akkaya, AKP İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Dursun, Kubilay Elevli Hayrettin Öztürk, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul, Bursa, Gebze Espiyeliler dernek başkanları, Karaovacık Dernek başkan yardımcısı Mehmet Şahan, ilçe daire amirleri ve Espiye, Yağlıdere, Güce ve çevre ilçelerden, obalardan vatandaşlar katıldı.

Şenliğe katılan vatandaşlar sahneye çıkan sanatçılarla birlikte saatlerce müziğin, horonun ve eğlencenin tadına doyasıya vardılar.

Espiye belediye Başkanı Erol Karadere’de yaptığı konuşmada ’’Geçen yıl ülkemizde yaşanan terör olayları sonucu şehit düşen askerlerimize duyduğumuz saygı ve üzüntüden dolayı şenliğimizi iptal etmiştik, her ne kadar bazı kesimler bizi bu tavrımızdan dolayı eleştirse de vatandaşlarımızın da bizim gibi sağduyuya sahip olduklarından ve bizi çok iyi anladıklarından eminim ülkemizde bu türlü olaylar yaşanmadığı sürece geleneksel olan Karaovacık Otçu Göçü şenliği her yıl daha da büyüyerek ve gelişerek kutlanmaya devam edecek. Diğer bir hususta görüyoruz ki Karaovacık'ta cep telefonlarımız çekmiyor iletişimin her şeyden önemli olduğu bu çağda burada bu durumun yaşanması büyük sorun,o yüzden iletşim firması ile bu sorunu çözmek için çalışmalarımız başlamıştır ,inşallah önümüzdeki günlerde bu sorun tamamen ortadan kalkacak.’’ Dedi.

15.Karaovacık Yayla Şenliğinde Şerif Pir, Güzel Esma, Erdal Güvendi, Rüstü Karpuz, Kemal ve Alim Koca’nın söylediği türkülerle coşan vatandaşlar bir günde olsa üstlerindeki stresi doyasıya eğlenerek atma şansı buldular.

3 Temmuz 2013 / Okunma: 3377