Espiye Belediye Başkanı Erol KARADERE, "Ahilik Haftası” Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Başkan KARADERE mesajında Ahilik Haftası'nın önemine değinerek, "Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk Milleti’nin, köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaşan, Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Milletimizin sahip olduğu, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın ürünü olarak zamanın ihtiyaçlarına göre kurumlaşan Ahilik geleneği, toplumsal yaşamımıza yaptığı olumlu katkıların yanı sıra bugünkü karşılığı ile meslek etiği ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olmuştur. Sanat, ticaret ve diğer meslek alanlarında yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü gibi etik değerlerin yaşamasını sağlayan bu gelenek, bugün ki anlamda sosyal güvenlik, işçi- işveren ilişkilerine temel oluşturmuştur. Espiye Belediyesi'nde de insana, çevreye ve sosyolojik düzene bu şekilde bakıyoruz, bireyi esas alan ve insanı merkeze koyan bir anlayışla çalışıyoruz. Bizleri bir arada tutan yapı taşlarından biri olan Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

8 Ekim 2013 / Okunma: 930