Engelli Kardeşler Yeni Evlerine Kavuşuyor

Espiye Belediyesi,Giresun Valiliği,Espiye Kaymakamlığı ve Deniz Yıldızı derneği katkıları ile, muhtar Saffet ÇELİK rehberliğinde Espiye Hacı Mahmutlu Köyün'de yaşayan engelli kardeşlerin evlerini yenileme çalışmaları başladı.Önce üç kardeşin geçici bir süre kalabilmeleri için köyde bir ev hazırladı.Üç kardeş kendileri için hazırlanan yeni eve yerleştirildikten sonra temizlik ekibi evi temizledi. Boşaltılan ev tekrar ilaçlanarak havalandırıldı. Perşembe günü onarımına başlanan evin sıva, tuvalet banyo,fayans, iç kapılar, boya ve badana çalışmaları başlayacak. Daha sonra evin iç ihtiyaçları karşılanıp yaklaşık bir ay sonra üç zihinsel engelli kardeş tekrar yeni evlerine geri dönecekler.

Dernek Başkanı Emine ACAR'' Üç zihinsel engelli kardeş için derneğimizin yaptığı çalışmalarda ilgi ve desteklerini esirgemeyen Espiye Belediyesi,Valiliğimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Espiye Kaymakamlığı,Muhtar Saffet ÇELİK, Espiye Gönüllüsü Ahmet KAKIRMAN ve emeği geçen herkese üç zihinsel engelli kardeş adına çok teşekkür ediyorum dedi.''

24 Ocak 2014 / Okunma: 2515