Mustafa KARADERE

Espiye Belediye Başkanı

1965 yılında Giresun’un Espiye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Espiye ilçesinde  ardından lise eğitimini Ankara/Çankaya Lisesi’nde  tamamladı.1988-1992 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.2011 yılında Türkiye’nin ilk büyük 500 firması arasında yer alarak Türkiye ve Karadeniz Bölgesi’nin gururu olan Karadere Tarım Ürünleri Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti.’ni 1992 yılında kurdu. 2002 yılında halen ticari faaliyetini devam ettiren Karadere Fındık Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti.’ni kurdu.2002 Yılı Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Giresun İlinden adayı oldu. 2003 yılında halen ticari faaliyetini devam ettiren Karadere Gıda Maddeleri San.Ve Tic.Ltd.Şti.’ni kurdu. 2009 Yılında Espiye ilçesinde halen ticari faailiyette olan Opet Yakıt İstasyonu’nu kurdu. 1995-2005 Yılları arası Giresun Ticaret Borsası’nda  Bşk.Vekilliği görevinde bulundu. 2005 yılında Giresun Ticaret Borsası Başkanlığı’na seçilmesinin ardından 2009 yılında tekrar ikinci kez  başkan seçildi ,2013’deki seçimlerde Meclis Başkanlığına seçildi ve halen görevine devam etmektedir. TOBB Genel Kurulu üyesi olan Mustafa KARADERE, 2009 yılından itibaren TOBB Ticaret Borsalar Konsey Üyesi seçilmiştir. 2006 yılında Karadeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olup halen bu görevini devam ettirmektedir. 2011 yılında Batı An.Loj.Org.A.Ş.(BALO)’nin Denetleme Kurulu Üyeliğine seçildi.  Evli ve 5 kız çocuk babası olan Mustafa KARADERE ingilizce bilmekte olup,Espiye ilçesinde ikamet etmektedir.